Knin - KD protuzakonitog lova i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

U Policijskoj postaji Knin dovršena je kriminalistička obrada nad 58-godišnjakom iz Ervenika, za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo protuzakonitog lova i kaznenog djela nedozvoljenog

 
U Policijskoj postaji Knin dovršena je kriminalistička obrada nad 58-godišnjakom iz Ervenika, za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo protuzakonitog lova i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.
Temeljem prethodno prikupljenih obavijesti pri postupanju policijskih službenika navedene policijske postaje, osumnjičeni je, iako nije lovac, dana 16. rujna 2009.g. u 17.20 sati u mjestu Pađane u polju zatečen s napunjenom lovačkom puškom u vrijeme lovostaja.
Zbog sumnje da osumnjičeni posjeduje još oružja, po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku izvršena je pretraga obiteljske kuće i osobnih vozila koje koristi osumnjičeni. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oružje i streljivo koje je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.
Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu, zbog navedenih kaznenih djela, a protiv istoga biti podnijet i Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Kninu, zbog prekršaja iz Zakona o oružju.
 


Stranica