Održana tiskovna konferencija povodom dviju kriminalističkih obrada

Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji vezano za kriminalitet droga, načelnik policijske uprave Ivica Kostanić, zamjenik načelnika Sandro Santini, načelnik Odjela kriminalističke policije Zdravko Sedlar i v.d. voditelja Odsjeka kriminaliteta droga Mario Mihaljević


foto:Ilustracija 
Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji vezano za kriminalitet droga, načelnik policijske uprave Ivica Kostanić, zamjenik načelnika Sandro Santini, načelnik Odjela kriminalističke policije Zdravko Sedlar i v.d. voditelja Odsjeka kriminaliteta droga Mario Mihaljević, upoznali su da su u vremenu od 28.-30. kolovoza 2009.g. u Odjelu kriminalističke policije, Odsjeku kriminaliteta droga dovršene dvije kriminalističke obrade i to nad 25-godišnjakom iz Murtera i nad 25-godišnjakom i 20 –godišnjakinjom oboje iz Splita, koji su osumnjičeni za kazneno djelo Zlouporabe opojnih droga.

Osumnjičeni 25-godišnjak iz Murtera je u petak, 28. kolovoza 2009.g. u 21 sat u Murteru u Požarskoj ulici, od strane policijskih službenika Odsjeka za droge, zatečen u neovlaštenom posjedu 180 grama neto težine opojne droge marihuana i 2.4 grama bruto težine opojne droge kokain, a koje je posjedovao radi daljnje preprodaje
U subotu, 29. kolovoza 2009.g. u mjestu Boraja, ispred restorana «Tomislav», po istim policijskim službenicima, osumnjičeni 25-godišnjak je zatečen u neovlaštenom posjedu 1.6 grama neto težine opojne droge marihuana, dok je osumnjičena 20-godišnjakinja zatečena u neovlaštenom posjedu 0.1 gram neto težine iste droge.
Obzirom na sumnju da osumnjičeni 25-godišnjak neovlašteno posjeduje još opojne droge radi preprodaje, u sklopu kriminalističke obrade po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku, izvršena je pretraga vozila i stana, koje isti koristi, a tom prilikom u vozilu, kojim su se isti dovezli na naše područje, pronađeno je i oduzeto ukupno 2 090 grama bruto težine opojne droge marihuana, dok je pretragom stana pronađeno i oduzeto ukupno 66 grama neto težine iste droge, zatim jedna digitalna vaga i 7 000 kuna.
Dakle, tom prilikom je ukupno pronađeno i oduzeto 2 337.7 grama opojne droge marihuane i 2.4 grama bruto težine opojne droge kokain, a svi osumnjičeni su od ranije prijavljivani kao počinitelji kaznenih djela ove vrste.
 Po dovršenim kriminalističkim obradama, osumnjičeni 25-godišnjak iz Splita je, uz kaznenu prijavu, doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, dok će protiv osumnjičenog 25-godišnjaka iz Murtera i 20-godišnjakinje iz Splita biti podnijeta kaznena prijava, zbog istoga kaznenoga djela, a protiv njih će biti podnijet i Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku, zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba opojnih droga.  
    


Stranica