Dovršena kriminalistička obrada nad policijskim službenikom

U Odjelu kriminalističke policije ove PU jučer je dovršena kriminalistička obrada nad 40-godišnjim policijskim službenikom

U Odjelu kriminalističke policije ove PU jučer je dovršena kriminalistička obrada nad 40-godišnjim policijskim službenikom Policijske postaje Knin ,za kojeg je
utvrđena osnovana sumnja da je počinio kaznena djela zlostavljanje u obavljanju službe ili javne ovlasti i kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda,a sve na štetu 49 - godišnjaka iz Vrlike.
Dana 23.svibnja 2009. u 12,15 sati u Kninu u ul. Josipa Jovića oštećeni je po policijskim službenicima PP Knin zatečen da u vidno alkoholiziranom stanju upravlja osobnim automobilom marke „Fiat Tipo“ virovitičkih registarskih oznaka ,kojom prilikom je odbio na uvid dati osobne dokumente.Isti je potom radi utvrđivanja identiteta,te provođenja prekršajne obrade doveden u Policijsku postaju,a obzirom da je bio u vidno alkoholiziranom stanju smješten je u posebne prostorije za zadržavanje do otrežnjenja.
Odmah po smještaju u navedene prostorije oštećeni je vikom i galamom vrijeđao policijske službenike,a kako i pored upozorenja nije prestao,osumnjičeni policijski službenik je prema istom upotrijebio sredstva prisile,te ga fizički napao kojom prilikom je isti zadobio teške tjelesne ozljede,te je zadržan u Općoj bolnici Knin.Protiv policijskog službenika slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu zbog navedenih kaznenih djela.Rješenjem načelnika Policijske uprave policijski službenik je privremeno udaljen iz službe zbog osnovane sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti.


Stranica