Osumnjičen za ukupno 7 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama-Pretragom pronađena droga marihuana, MDMA, amfetamin i kokain

Nakon provedenog istraživanja osumnjičeni 49-godišnjak će tijekom dana uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok će 39-godišnjak zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku

FOTO: PU

Policijski službenici Policijske postaje Knin u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga su proveli kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje ukupno 7  kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promete drogama.
 
Jučer, 10. listopada u 05,35 sati operativno dežurstvo Policijske postaje Knin je zaprimilo dojavu o narušavanju javnog reda i mira ispred obiteljske kuće u Kninu.
Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja je utvrđeno da je došlo do verbalnog a potom i tjelesnog sukoba između 49-godišnjaka i 39-godišnjaka, u kojem sukobu je 49-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede.

Osumnjičeni su uhićeni i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

U sklopu istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljena je pretraga sobe u Kninu, u kojoj osumnjičeni 49-godišnjak boravi kojom prilikom je pronađeno i oduzeto:
 
  • 519 tableta mdma tzv. ecstasy,
  • marihuana ukupne bruto težine od 0,7 grama, 
  • kokain ukupne bruto težine od 30 grama,
  • amfetamin tzv. speed ukupne bruto težine od 50 grama,
  • te jedna digitalna vaga i novac.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljena je pretraga obiteljske kuće u Kninu, u kojoj osumnjičeni 39-godišnjak boravi kojom prilikom je pronađeno i oduzeto:
 
  • jedna pvc vrećica ispunjena drogom „speed“ bruto težine 0,48 grama,
  • jedna pvc vrećica ispunjena drogom „speed“ bruto težine 0,14 grama,
  • pola tablete droge „ecstasy“ zelene boje,
  • dva blistera tableta „helex“ od 0,5 grama ukupno 30 tableta,
  • i jedan uređaj za vakumiranje.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 49-godišnjak tijekom rujna od osumnjičenog 39-godišnjaka dobio novčani iznos od ukupno 450 eura za preprodaju droge, koju nije isporučio do 8. listopada.

Također je utvrđeno da je 49 -godišnjak u vremenskom periodu od travnja do listopada u pet navrata 39-godišnjaku preprodao manje količine droge.

Nakon provedenog istraživanja osumnjičeni 49-godišnjak će tijekom dana uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok će 39-godišnjak zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.  

Protiv obojice će biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Priopćenja