Zahvaljujemo građanima koji su dragovoljno predali oružje i pokazali da su odgovorni i savjesni

U Policijskoj upravi šibensko-kninskoj od početka mjeseca rujna dvoje građana je dragovoljno predalo oružje

FOTO: ilustracija

​Dana 6. rujna savjesni građanin je vratio četiri komada oružja koje je posjedovao te su policijski službenici oružje na siguran način izuzeli te pohranili u prostorije Policijske uprave do uništenja, radi se o:
 
  • 1 automatska puška,
  • 1 puška "pumperica",
  • 1  poluautomatska puška i
  • 1 zračna puška

U četvrtak, 12.rujna savjesni građanin je vratio oružje koje je posjedovao te su policijski službenici oružje na siguran način izuzeli te pohranili u prostorije Policijske uprave do uništenja, radi se o:
 
  • 1 poluautomatska puška.

Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim. Pozivamo k tome i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Podsjećamo da je u sklopu akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će posebno osposobljeni policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja predaje oružje je zagarantirana.

 

Stranica