Pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama

Osumnjičeni 22-godišnjak će tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske

FOTO: ilustracija

​Dana 22. kolovoza u 5,28 sati na državnoj cesti D-8 u blizini Primoštena dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene.
 
Prometna nesreća se dogodila na način da 22-godišnjišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,69 g/kg, ulaskom u desni  nepregledni zavoj nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, kojom prilikom prelazi u prometnu traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera, uslijed čega vozilom udara u dvostruke metalne nosače s dva prometna znaka - ploče za označavanje zavoja na cesti, a potom i u odbojne metalne zaštitne ograde, nakon čega vozilom izlijeće van kolnika preko kamenog potpornog nasipa u strminu gdje dolazi do udara od nasip i prevrtanja vozila.
 
U trenutku prometne nesreće u osobnom vozilu nalazila su se tri putnika, kojim je u Općoj bolnici u Šibeniku pružena liječnička pomoć, pritom su  24-godišnjaku i 21-godišnjaku okvalificirane teške tjelesne ozljede te su zadržani na daljnjem liječenju, dok su 19-godišnjoj putnici i vozaču utvrđene lakše ozljede.
  
Zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu osumnjičeni 22-godišnjak će tijekom dana uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.
 
 

Priopćenja