Vozač romobila izazvao prometnu nesreću

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 36-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku

FOTO: ilustracija

Jučer, 21. kolovoza u 18.00 sati u Primoštenu  u ul. Crnica, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 76-godišnja pješakinja zadobila teške tjelesne ozljede.
 
Prometna nesreća se dogodila na način da je 36-godišnji državljanin Češke, upravljajući osobnim prijevoznim sredstvom (električnim romobilom) kolnikom ulice u zabranjenom smjeru, prilikom vršenja radnje vožnjom unaprijed, nije se uvjerio da tu radnju može činiti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu, uslijed čega prednjim djelom nalijeće na 76-godišnju pješakinju, koja je od siline udarca pala na tlo i teško se ozlijedila.
 
U Općoj bolnici u Šibeniku 76-godišnjoj pješakinji okvalificirane su teške tjelesne ozljede te je zadržana na daljnjem bolničkom liječenju.

U trenutku prometne nesreće 36-godišnjak nije nosio zaštitnu kacigu te mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,11 g/kg.
 
Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 36-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 

Priopćenja