Dvojica državljanina Njemačke u dobi od 26 i 28 godina i 25-godišnji hrvatski državljanin osumnjičeni za počinjenje kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i oštećenje tuđe stvari

Nakon provedenog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske

FOTO:ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vodice su proveli kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom, 26-godišnjim i 28-godišnjim državljanima Njemačke osumnjičenima za počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu dvojice 25-godišnjih hrvatskih državljana i kaznenog djela oštećenje tuđe stvari na štetu 25-godišnjaka i  tvrtke sa sjedištem u Zagrebu.
​ 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 25-godišnjak dana 15.kolovoza u ranim jutarnjim satima u Vodicama u ul. Artina, upravljao osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka, s kojim su se u svojstvu putnika nalazila dvojica osumnjičenih državljana Njemačke, kojom prilikom su u namjeri zaustavljanja osobnog automobila šibenskih registarskih oznaka, prednjim dijelom udarili u stražnji dio  navedenog automobila, kojim je upravljao 25-godišnjak dok se u svojstvu putnika nalazio drugi 25-godišnjak.

Nakon što oštećeni 25-godišnjak nije zaustavio vozilo, osumnjičeni su ga nastavili slijediti te su opetovano svojim vozilom udarali u stražnji dio njegovog vozila te su ga izgurali s ceste, uslijed čega 25-godišnji vozač gubi nadzor nad vozilom te udara u zid trgovine.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni, nakon što su oštećeni napustili vozilo i dali se u bijeg, sustigli drugog 25-godišnjaka te ga tjelesno napali.
 
U navedenom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.
 
Materijalna šteta počinjena kaznenim djelima oštećenja tuđe stvari na štetu 25-godišnjaka i tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, prema nestručnoj procijeni cijeni se na iznos od oko 7000 eura.
 
Nakon provedenog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.
 
 

Priopćenja