Osumnjičeni za počinjenje kaznenog djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari

Osumnjičeni 22-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv istog podnesen optužni prijedlog

FOTO: ilustracija

​Policijski službenici Policijske postaje Šibenik su proveli kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari na štetu općine Rogoznica.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni dana 04. kolovoza u Rogoznici, sa službenog parkinga otuđio neosigurano službeno vozilo šibenskih registarskih oznaka, s kojim se udaljio s mjesta događaj te je nakon 100 metara izazvao prometnu nesreću na način da u blagom zavoju nije prilagodio brzinu kretanja vozila preglednosti i osobinama ceste, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila te izlijeće van kolnika gdje prednjim dijelom vozila udara u zadnji dio osobnog vozila poljskih nacionalnih oznaka, koje je bilo propisno parkirano na parkirališnom prostoru. U navedenoj prometnoj nesreći nastupila je materijalna šteta.

Nakon prometne nesreće osumnjičeni je napustio mjesto događaja te se dao u bijeg nakon čega je od strane policijskih službenika uhićen i priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta protiv osumnjičenog podnesen je optužni prijedlog.

Priopćenja