Prometne nesreće na A1- Pirovac

U prometnim nesrećama tri osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, dok je jedna osoba zadobila lakšu tjelesnu ozljedu

Foto: ilustracija

​Danas, 03. lipnja u 09.45 sati na autocesti A1 u mjestu Pirovac, dogodila se prometna nesreća u kojoj je putnik zadobio lakše tjelesne ozljede.
Prometna nesreća se dogodila na način da je 43-godišnjak upravljao teretnim automobilom splitskih registarskih oznaka, s kojim su se u svojstvu putnika nalazili 73-godišnjak i maloljetnik, kojom prilikom se kretao lijevim pretjecajnim prometnim trakom iz smjera istoka u smjeru zapada, dolaskom do lijevog preglednog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja vozila vidljivosti te stanju kolnika i atmosferskim prilikama (kolnik mokar i klizav od kiše koja je padala, te smanjena vidljivost zbog kiše), uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila  te izliječe izvan kolnika na kameno-travnatu površinu oko 1,20 metara ispod razine kolnika, gdje dolazi do prevrtanja vozila te udara u zaštitnu žičanu ogradu.

U Općoj bolnici u Šibeniku maloljetniku su okvalificirane lakše tjelesne ozljede.

Poradi počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača biti će podnesen obavezni prekršajni nalog.

U 9.50 sati na autocesti A1 u mjestu Pirovac, dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede.
Prometna nesreća se dogodila na način da je 23-godišnjak upravljajući osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka, dolaskom do čvora Pirovac gdje se dogodila prethodno opisana prometna nesreća, nije prilagodio brzinu kretanja vozila vidljivosti, te stanju kolnika i atmosferskih prilika, kao i uvjetima na cesti ( zaustavljeno vozilo hrvatskih autocesta u zaustavnom traku s upaljenim žutim upozoravajućim svjetlima zbog prethodne nesreće), uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila pri čemu dolazi do zanošenja i izlijetanja vozila na kameno-travnatu površinu oko 1,20 metara ispod razine kolnika.
U nekontroliranom kretanju vozila, 23-godišnjak vozilom udara u dvojicu pješaka-djelatnike hrvatskih autocesta za vrijeme službe te 73-godišnjaka koji je kao putnik sudjelovao u prethodnoj prometnoj nesreći, nakon čega vozilom udara u teretni automobil splitskih registarskih oznaka.

U Općoj bolnici u Šibeniku dvojici djelatnika HAC-a i 73-godišnjaku okvalificirane su teške tjelesne ozljede, te su zadržani na bolničkom liječenju.

Zbog Izazivanja prometne nesreće protiv 23-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Priopćenja