Tjedna analiza prometa

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu, odnosno u vremenu od 22. do 28.travnja na našem području dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća, od kojih 7 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile teške a 7 osoba lakše tjelesne ozlijede, te 10 prometnih nesreća sa materijalnom štetom

FOTO: ilustracija
 
Od ukupnog broja 10 prometnih nesreća se dogodilo na području Šibenika, od kojih 1 prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede, te 9 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.
Na području Knina dogodile su se  2 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške a 3 osobe lakše tjelesne ozljede.
Na području Drniša je evidentirano 5 prometnih nesreća od kojih 4 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške a 3 osobe lakše tjelesne ozlijede, te 1 prometna nesreća sa materijalnom štetom.
 
Uzrok navedenih prometnih nesreća je nepropisno skretanje i vožnja unatrag - 5, nepropisna brzina - 6, nepropisno uključivanje - 1 te ostalo - 5.
 
U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 370 prometna prekršaja, od kojih 219 nepropisna brzina, 51 nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisno uključivanje i isključivanje 4, upravljanje pod utjecajem alkohola 10, upravljanja vozilom prije stjecanja prava - 2 i dr.
 
Zbog počinjenih prekršaja iz prometa je isključeno 20 vozača i 5 vozila.
 
Izdvajamo jedan događaj gdje je vozač uz Optužni prijedlog privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku
-dana 28.travnja na autocesti A-1 , zaustavljen je 23 godišnji vozač državljanin Italije, koji je upravljao osobnim automobilom talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka, čija je zabilježena najveća brzina kretanja od 210 km/h.
 
Napominjemo da dolaskom toplijeg vremena počinje pojačano sudjelovanje u prometu vozača bicikla, motocikla i mopeda, te apeliramo na vozače da odgovorno sudjeluju u prometu i koriste zaštitnu opremu kako bi sačuvali život i zdravlje (kaciga, jakna, hlače, štitnici, čizme i rukavice), a također, skrećemo pozornost i ostalim vozačima na pojačanu prisutnost motocikla, mopeda, i biciklista u prometu, odnosno pozivamo ih na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.  

Priopćenja