Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine u svijetu pa tako i u Hrvatskoj obilježava u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca

FOTO: Ilustracija

Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga u cilju poduzimanja zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Kako bi senzibilizirali najugroženiju populaciju, policijski službenici za prevenciju, nadzor i planiranje - Sanja Baljkas i Goran Jakovljević, u osnovnim i srednjim školama održati će niz edukativnih predavanja u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „ZDRAV ZA 5“ kako bi učenicima prezentirali problematiku konzumacije alkohola i droga kod adolescenata.

Mjesec borbe protiv ovisnosti započeo je edukativnim predavanjem učenicima Osnovne škole Brodarica, nastavlja se u Osnovnoj školi na Meterizama u Šibeniku, a nastavit će se intenzivno provoditi tijekom navedenog razdoblja.

Pisane vijesti