Tjedna analiza stanja u prometu

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 30. siječnja do 5. veljače 2023.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 10 prometnih nesreća od kojih 3 s 4 lakše ozlijeđene osobe i 7 s materijalnom štetom

FOTO: Ilustracija
 
Od ukupnog broja, na području Šibenika i Vodica se dogodilo 7 prometnih nesreća od kojih 1 s 1 lakše ozlijeđenom osobom i 6 s materijalnom štetom. Na području Drniša dogodila se 1 prometna nesreća s 2 lakše ozlijeđene osobe, a na području Knina 2 prometne nesreće od kojih 1 s jednom lakše ozlijeđenom osobom i 1 prometna nesreća s materijalnom štetom.
 
Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrdili smo da su dominantni uzroci nepropisna i neprilagođena brzina kretanja – 9 te vožnja na nedovoljnoj udaljenosti – 1.

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 340 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (197), nekorištenje sigurnosnog pojasa (78), nepropisno uključivanje/isključivanje iz prometa (28), upravljanje pod utjecajem alkohola (26) i dr., a ujedno je iz prometa isključeno 9 vozača i 3 vozilo.
 
Obzirom na prošlogodišnje podatke koji pokazuju 14 smrtno stradalih u prometu, a ove godine povećan broj vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te i dalje velik broj vozača koji prebrzo voze i ne koriste sigurnosni pojas pozivamo vozače da poštuju prometne propise.

Priopćenja