Pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole skrivio prometnu nesreću

U prometnoj nesreći koja se 21. lipnja oko 15,20 sati dogodila na državnoj cesti D-8 u Stupin Čelinama teže je ozlijeđena 68-godišnjakinja

FOTO: MUP

Do prometne nesreće je došlo na način da 42-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Ford pod utjecajem alkohola, za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima dok ne obavi liječnički pregled (istekla valjanost vozačke dozvole 2019.g.) te nije koristio sigurnosni pojas, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika i gustoći prometa, kojom prilikom udara u osobni automobil ispred sebe, Volkswagen zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 68-godišnjakinja koja je usporavala i htjela skrenuti lijevo. Od siline udara Volkswagen se prevrnuo, vozačica je zadobila teške tjelesne ozljede i zadržana je na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku dok je 48-godišnja putnica iz Forda zadobila lakše tjelesne ozljede.

Osumnjičeni 42-godišnjak je, zbog izazivanja prometne nesreće, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Priopćenja