Najava pojačane prisutnosti policijskih službenika zbog održavanja dviju nogometnih utakmica

Tijekom održavanja obje utakmice bit će pojačana prisutnost policijskih službenika na području grada

Dana 15. svibnja 2022. godine s početkom u 19,05 sati na stadionu „Šubićevac“ u Šibeniku, održati će se prvenstvena nogometna utakmica 1. Hrvatske nogometne lige između HNK „Šibenik“ i GNK „Dinamo“ iz Zagreba koja je proglašena utakmicom visokog sigurnosnog rizika. 


Temeljem članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima djelatnici Policijske uprave šibensko-kninske će na dan odigravanja vršiti foto i video snimanje na prostoru stadiona kao i na prilaznim pravcima stadionu. Također, prije, za vrijeme i nakon utakmice u zoni stadiona, kao i na području grada, bit će pojačana nazočnost policijskih službenika.

Obavještavamo vozače da će na dijelu pristupnih cesta prema stadionu od 15 sati, konkretno pokraj istočne tribine, biti posebna regulacija prometa, a sve kako bi se sportska manifestacija održala bez problema.

Osim navedene utakmice, dana 14. svibnja 2022.g. s početkom u 20 sati u sportskoj dvorani „Baldekin“, odigrat će se malonogometna utakmica između MNK „Šibenik 1983“ i MNK „Torcida“ iz Splita. Temeljem čl. 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima ova PU će vršiti audio –video snimanje javnog skupa. Na navedenoj utakmici i na području grada za vrijeme utakmice također će biti pojačana nazočnost policijskih službenika.

Molimo sve navijače na oba događaja na poštivanje odredbi Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima kao i da poštuju upute organizatora utakmice.



Najave