Rezultati preventivno-represivne akcije nadzora prekršaja vozača mopeda i motocikla

Jučer, 13. kolovoza u vremenu od 16 do 21 sat na području Policijske uprave šibensko-kninske je provedena ciljana preventivno-represivna akcija, koja je bila usmjerena na nadzor prekršaja vozača mopeda i motocikla


Tijekom provedene akcije su kontrolirana ukupno 129 vozila, kojom prilikom su utvrđena i sankcionirana 42 prekršaja, od kojih 9 prekršaja nekorištenje zaštitne kacige, 8 kretanje suprotno prometnom znaku, po 3 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, nenošenje vozačke dozvole i ne nošenje prometne dozvole, po 2 prekršaja neregistrirano vozilo, istek osiguranja, po 1 prekršaj upravljanja u alkoholiziranom stanju, upravljanje vozilom bez vozačkog ispita, tehnička neispravnost i oduzimanje prednosti prolaska.
U sklopu ove akcije su kontrolirane ukupno 144 sobe, kojom prilikom je, osim prometnih prekršaja, utvrđeno i još 8 prekršaja zbog nenošenja osobne iskaznice.
        
Pa i pored opetovanih upozorenje i najave akcije putem medija u ovoj ciljanoj akciji je zabilježen znatan broj prekršaja, a posebno prekršaja zbog nenošenja zaštitne kacige tijekom vožnje, kao i kretanje suprotno prometnom znaku, a što kod ove kategorije vozila izaziva najteže posljedice prilikom prometnih nesreća.
 
Pozivamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, da ne koriste mobitele tijekom vožnje, jer na taj način doprinose svojoj sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu.
 

Pisane vijesti