"Policajac prijatelj pomagač"- najava

Sutra, 22. ožujka u vremenu  od 11 do 12,30 sati u osnovnoj školi Jurja Šižgorića u Šibeniku u suradnji s Ravnateljstvom policije, Policijska uprava šibensko-kninska će provesti Javnu manifestaciju „Policajac prijatelj pomagač“ namijenjen djeci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole

Edukativna akcija je prilagođena djeci, na koji način se kroz učenje o prometnoj kulturi, značenju prometnih znakova šalje poruka, kako je policajac- prijatelj-pomagač u svakoj njima teškoj situaciji, a posebno u prometu.
Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s odgojno obrazovnim ustanovama i drugim partnerima kontinuirano poduzima ciljane preventivno mjere sa primarnom svrhom zaštite djece kao jedne od najranjivije skupine u prometu.
S tom vizijom provode se i brojne aktivnosti senzibilizacije šire javnosti, kako bi se potaknulo građane na odgovorno i pravilno ponašanje u prometu.
 Jedna od takvih preventivnih aktivnosti usmjerena na djecu, ali i senzibilizaciju šire javnosti je i javna manifestacija „Policajac prijatelj pomagač“ . Naime, znanstveno je potvrđeno da jedino osiguranjem sustavnosti i kontinuiteta provedbe ovakvih programa mogu se postići dugoročni pozitivni preventivni učinci.
U sklopu navedene Akcije, policijski službenici zajedno s odgojno – obrazovnim ustanovama, te drugim nadležnim institucijama i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educiraju i informiraju učenike najnižih razreda osnovnih škola, odnosno najmlađe sudionike u prometu. Također kroz navedeni program senzibilizira se i šira javnost na opasnosti kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu, čime se ostvaruje primarna prevencija.
Program je zamišljen na način da s početkom u 11 sati u predvorju OŠ „Juraj Šižgorić“ policijski službenici Ravnateljstva policije održe za djecu od 1-4 razreda  edukativni program „Koracima malim zakoračimo u svijet sigurnosti“.
Nakon završenog edukativnog programa, u istom prostoru planirano je da djeca posjete informativne štandove na kojim bi policija, HGSS- Stanica Šibenik, Crveni križ i vatrogasci, izložili svoju opremu, dijelili letke, brošure i djeci približili djelokrug svoga rada.
Nakon navedenog, program se u 11,50 sati nastavlja na vanjskom djelu i to na košarkaškom igralištu Dražen Petrović gdje će od strane JUMICAR-Zagreb biti postavljen prometni poligon za djecu, s ciljem edukacije djece o prometnim pravilima.
U isto vrijeme, na parkirališnom prostoru koji se nalazi u neposrednoj blizini košarkaškog igrališta Dražen Petrović, organizira se izložba i prezentacija načina rada službenih vozila i pripadajuće opreme Ministarstva unutarnjih poslova, Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i Hrvatske gorske službe spašavanja- Stanica Šibenik.

Program možete pogledati OVDJE .

Stranica