Dvije prometne nesreće

foto: ilustracija

Proteklog vikenda u vremenu 20.-22.srpnja na našem području su zabilježene dvije prometne nesreće , i to:

-21.srpnja oko 5.05 sati na državnoj cesti D-8 , predio Modrave kod Pirovca se dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 42-godišnjak, dok je 38-godišnjakinja teže ozlijeđena i zadržana je na liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Utvrđeno je da je do nesreće došlo kada je vozilo marke VW Golf šibenskih registracijskih oznaka krećući se iz smjera Zadra prema Šibeniku zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake prešlo na suprotni prometni trak i izletjelo izvan kolnika gdje udara u kamen, nisko raslinje, te se rotira u zraku i prevrće na krov, pri čemu je došlo do ispadanja 42-godišnjaka i 38-godišnjakinje iz vozila.

Zasad nije utvrđeno tko je od navedenih upravljao vozilom, te slijedi dodatno utvrđivanje okolnosti ove prometne nesreće.

 

-21.srpnja oko 11.50 sati na državnoj cesti D-8 kod šibenskog mosta se dogodila prometna nesreća u kojoj je 27-godišnji vozač zadobio teže tjelesne ozljede.

 Do nesreće je došlo kada je 41-godišnjak upravljajući teretnim vozilom marke VW Caddy šibenskih registracijskih oznaka krećući se iz smjera Šibenika zbog neprilagođene brzine prilikom kočenja prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila marke Opel  zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je u istom smjeru ispred upravljao 27-godišnjak, koje se pak vozilo od siline udara odbija i prednjim dijelom udara u zadnji dio osobnog vozila marke VW Golf šibenskih registracijskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 39-godišnjak ,a koje vozilo je bilo zaustavljeno radi kolone ispred. Potom se osobno vozilo Opel odbija i prelazi na suprotni kolnički trak gdje se sudara s teretnim vozilom marke Mercedes splitskih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 23-godišnjak.

 Protiv 41-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog izazivanja prometne nesreće.   



Pisane vijesti