Teško ozlijeđen maloljetni vozač mopeda

Noćas, 11. srpnja oko 2.35 sati u Murteru u ulici Luke dogodila se prometna nesreća u kojoj je maloljetnik s tog područja kao vozač mopeda teško ozlijeđen i zadržan na daljem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

foto : ilustracija

Noćas, 11. srpnja oko 2.35 sati u Murteru u ulici Luke dogodila se prometna nesreća u kojoj je maloljetnik s tog područja  kao vozač mopeda teško ozlijeđen i zadržan na daljem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Obavljenim je očevidom utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je maloljetnik , bez položenoga vozačkoga ispita, bez korištenja zaštitne kacige i u vrijeme isteka važnosti prometne dozvole, upravljao mopedom marke „Peugeot Speedfight“, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se dijelom ulice Put luke, gdje je promet u oba smjera zabranjen, a dolaskom dio raskrižja s drugom ulicom, vršio je radnju pretjecanja drugoga vozila s lijeve strane. Tom prilikom u pretjecanju je izgubio nadzor nad upravljačem i mopedom udario u ugao kuće, nakon čega je s mopedom pao na kolnik.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješćeno nadležno Državno odvjetništvo, a protiv vozača mopeda će biti podnijet i Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.    



Stranica