Drniš - 36-godišnjak priveden zbog četiri kaznena djela

U Policijskoj postaji Drniš dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Drniša za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnosti života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom na štetu 58- 

foto : ilustracija

U Policijskoj postaji Drniš dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Drniša za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnosti života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom na štetu 58-godišnjakinje  i 20-godišnjakinje obadvije iz Drniša, kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari na štetu ove Policijske uprave, kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti na štetu šest policijska službenika i kazneno djelo prijetnje na štetu policijskog službenika Policijske postaje Drniš.

Provedenim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni 14. svibnja 2011.g. oko 8.10 sati u Drnišu u ulici Domovinskog rata, u vrijeme dok su u tamošnjem kafiću bile oštećene zaposlenice, po dolasku u kafić u društvu 36-godišnjaka iz Kaštela, u alkoholiziranom stanju bez posebnog povoda, iz pištolja ispalio jedan hitac, a potom se s 36-godišnjakom udaljio vozilom marke „Peugeot“, splitskih registracijskih oznaka, kojoj prilikom je ispalio još 5 hitaca u pravcu kontejnera za smeće. Nakon 30-tak minuta osumnjičeni i 36-godišnjak su se ponovno vratili taj kafić i nakon što su naručili piće, osumnjičeni je ponovno ispalio jedan hitac, dovodeći tako ponovno u opasnost život oštećene 58-godišnjakinje i 20-godišnjakinje.        

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni, nakon što je po pozivu došao u Policijsku postaju, bez razloga, nogom oštetio ulazna vrata u Policijskoj postaji Drniš, a tom prilikom je pružao i aktivni otpor s ciljem sprječavanja policijskih službenika u obavljanju službene radnje, koju su poduzimali u okviru svojih ovlasti, pri čemu je jednom od policijskih službenika ozbiljno prijetio.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku pretražena obiteljska kuća i drugi objekti koje koristi osumnjičeni, te njegova osobna vozila, kojom prilikom nisu pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s kaznenim djelom, a utvrđeno je da je osumnjičeni pucao iz pištolja 36-godišnjaka iz Kaštela,  kojega je ovaj neovlašteno posjedovao.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, zbog četiri kaznena djela za koja je osumnjičen, a protiv 36-godišnjaka iz Kaštela će biti podnijet Optužni prijedlog sukladno zakonu o oružju.



Stranica